top of page

KİM DESTEK

Kurumlara Yönelik Hizmetler

Hizmetlerimiz

TRAVMA VE KRİZE MÜDAHALE

20 yıllık tecrübeye sahip ekibi ile LEAP Krize Müdahale Merkezi, kurumun herhangi bir düzeyinde ya da ülkenin ekonomik ve sosyal ortamında ortaya çıkacak herhangi bir kriz durumunda, ilgili İnsan Kaynakları departmanıyla işbirliği içerisinde kriz yönetimine 365 gün boyunca 7/24 destek sağlar. Kriz Yönetimi programı, çalışanlara sunulan her türlü psikolojik desteği ve kriz sonrası sürecin yönetimini kapsar.

Travmaya Müdahale ve CISD

Doğal afet, ekonomik kriz, iş yerinde soygun, saldırı gibi travmaya maruz kalmış kişilerin travmatik stresle baş etmesini sağlamayı ve post-travmatik stres bozukluğu gelişme riskini en aza indirgemeyi hedefleyen bir süreçtir

Bu kişilere travmaya özgün terapi yöntemleriyle bireysel seanslar ve grup olarak yapılan tramvayla baş etme çalışmaları uygulanır. Bireyin ve kurumun bütün bu olumsuzluklardan minimum seviyede etkilenmesini sağlar.

Travma ve Krize Müdahale Danışmanlığı, Çalışan Destek Programı kapsamındadır.

 

 

ENDÜSTRİ PSİKOLOJİSİ

Kurumlardaki İnsan Kaynakları uygulamalarını ve bu uygulamalarda, çalışanların bireysel ya da örgütsel tutumlarını, motivasyonlarını, kurumun kültürünü ve grup dinamiklerini bilimsel araştırmalar ışığında kapsamlı şekilde inceler.

Kurumları hedeflerini hayata geçirmeye uygun, çalışanların beklentilerine cevap veren ve çalışanlar arasında pozitif etkileşimin hakim olduğu ortamlar haline getirmeyi amaçlar.

İnsan Kaynakları Uygulamaları

·        İş analizi ve iş tanımlarının hazırlanması ya da güncellenmesi

·        İşe alım, eğitim ve performans değerlendirme sisteminin oluşturulması ya da mevcut sistemlerin süreçler kapsamında analizi ve iyileştirilmesi

Örgütsel Davranışlar

·        Çalışanların tutumları, çalışan memnuniyeti, işe katılım ve motivasyon araştırmaları ve projeleri

·        Çalışanlar arasındaki olumsuz etkileşimlerin azaltılmasını hedefleyen projeler

·        Kurum kültürü ve kurum içi liderlik analizi

·        Kurumsal yapı değişikliği süreçlerinde çalışan psikolojisi

·        İş-yaşam dengesi konusunda çalışanlara destek olabilmek için kurumsal çözümler

·        İşte eşitlik prensipleri çerçevesinde belli gruplara (örneğin; kadın çalışanlar) yönelik özel programların geliştirilmesi

Endüstri Psikolojisi Danışmanlığı, Çalışan Destek Programı kapsamındadır.

 

 

PSİKOSOSYAL RİSK YÖNETİMİ

Kurumlar içindeki yapı, yetkiler, çalışanların motivasyonları, işlerin içeriği…Bunlardan birinin olumsuz anlamda değişkenlik göstermesi, kurumun uzun vadede verimliliğini etkileyecek bir soruna sebep olabilir. Bu değişkenlerin derinlemesine incelenmesi, iyileştirme çalışmalarının yapılması ve sonuçlarının da takip edilmesi gerekir. Tıpkı, ‘başarılı’ dediğimiz her işte yapıldığı gibi…

LEAP, hedeflerine uygun bir kurum yapısı için mutlaka, psikososyal faktörleri göz önünde bulundurarak yola koyulur. Bireyselden kurumsala kadar her seviyenin, gelişim ve büyüme sürecinde olumsuz etkilenmesini engelleyecek çözümler üretir.

Psikososyal Faktörler

·        İşin içeriği

·        Organizasyon yapısı ve yönetim

·        Çalışanların yetkinlikleri ve ihtiyaçları

·        Çevresel faktörler

·        Bu faktörler arasındaki her türlü etkileşim

Psikososyal Risk

Psikososyal faktörlerin çalışanların ruh ve beden sağlığı üzerinde oluşturdukları, kurumlara zarar verme, olasılığı yüksek olan risklerden sadece birkaçı…

·        İşin içeriğinin monotonluğu, yetki belirsizliği,

·        İş yükünün ve zaman baskısının ağır olması

·        Mevcut araçların ve ekipmanın yetersizliği

·        Kişilerarası ilişkilerdeki sorunlar, istismar ve mobbing

·        İnsan Kaynakları süreçlerinin yanı sıra yetki ve rollerdeki belirsizlikler

·        Kurumsal krizlerin süren etkileri

Psikososyal Risk Yönetimi Süreci

·        Sorun ve risk faktörlerinin analizi

·        Aksiyon planı geliştirme

·        Müdahale ve kontrol

·        Eğitim programları

·        Kurumsal değişim ya da yeniden yapılanma

·        Yeni sistem önerileri

·        Değerlendirme

·        Olumlu gelişmelerin sürdürülebilirliği için atılması gereken adımların ve olası yeni müdahale alanlarının belirlenmesi

·        Kurumsal öğrenme ve gelişim

·        Kurum kültürünün benimsenmesi ve analizi

·        Müdahale sonrası önleme ve kalıcı koruma planlarının geliştirilmesi

Psikososyal Risk Yönetimi, Çalışan Destek Programı kapsamındadır.

 

 

RAPORLAMA

Üç aylık periyodlarla, çalışanların hangi konularda destek aldığına yönelik detaylı, istatistiki bilgiler kurum yetkililerine raporlanır. Yıl boyu yapılan raporlamalar ve toplantılarla sorunların tespiti ve çözümü konusunda İK yönetimine destek verilir.,

Hizmet sürecinde, kantitatif ve kalitatif veriler bazında hazırlanan kurumsal raporlar, düzenli olarak İnsan Kaynakları departmanlarına sunulur.

Kurumsal Raporların İçeriği şu başlıklardan oluşur:

·        Sorunların genel dağılımı

·        Çalışanlara verilen hizmetlerin türü ve adedi

·        Seansların dağılımı

·        Ortalama seans sayısı

·        Kriz yönetimi, travma ve CISD sayısı, konuları ve sonuçları

·        Yoğunlukla karşılaşılan konularda bölge, alan, kademelerin ve ihtiyaçların belirlenmesi

·        Trend analizleri

·        Konulara bağlı olarak aksiyon önerileri

Raporlama hizmeti, Çalışan Destek Programı kapsamındadır.

 

 

AKADEMİ

Algı, duygu, düşünme, karar verme, davranış ile ilgili olarak 2000’li yıllarda yapılan beyin araştırmaları, ruhbilim alanında bir çok ‘doğru bildiğimiz yanlış’ üretti. Bu nedenle bugün bilimsel gelişmeleri takip etmek, düne göre çok daha önem kazandı.

LEAP Akademi, yukarıda belirtilen ihtiyaçtan hareketle, uzun yıllara dayanan birçok ulusal ve 300’den fazla uluslararası eğitim, seminer ve workshop tecrübesi temelinde kurulmuştur. LEAP Akademi, ulusal ve uluslararası eğitimcilerin de katkısıyla iş dünyasında algı, düşünme, motivasyon, ilişki, davranış, karar verme süreçleri, duygusal sağlık alanında eğitim çalışmaları uygular.

LEAP Akademi’nin temel hedefi, bilimsel gelişmelerin, global mükemmel uygulamaların, en hızlı ve en yetkin şekilde ülkemiz ekonomisindeki uygulamalara yansıması ve katma değer yaratmasıdır.

LEAP Akademi, kendi eğitimcilerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası eğitimcilerinin de katkısıyla, iş dünyasında algı, düşünme, motivasyon, ilişki, davranış, karar verme süreçleri, stres, kaygı ve öfke yönetimi, duygusal sağlık, iş-özel yaşam dengesi ve ebeveyn tutumları gibi konularda eğitim çalışmaları düzenler.

LEAP bünyesindeki Araştırma ve Değerlendirme Birimi ise, iş dünyasına ve kurumlara bilimsel yöntemlere dayalı sağlıklı ölçümler ve analizler sunmak amacıyla kurulmuştur. Hizmet sürecinde oluşan kantitatif ve kalitatif veriler bazında hazırlanan kurumsal raporlar, düzenli olarak İnsan Kaynakları Departmanları ile paylaşılır.

İnsan Kaynakları Departmanları ile yapılan görüşmelerden ve hazırlanan raporlardan elde edilen sonuçlar dikkate alınarak kurumun ihtiyaçları belirlenir. Bunlara ek olarak, yapılan anketler ile çalışanların talepleri tespit edilir. Tüm veriler ışığında eğitim çalışmaları hazırlanır. LEAP ekibi, psikoloji alanında sahip olduğu bilgi birikimini ve tecrübeyi kuruma aktararak, çözüm önerilerinde bulunur.

Ayrıca uzman klinik psikologların kurumu ziyaret ederek düzenlediği toplantılar aracılığı ile çalışanlara ulaşılır.

 

Expat Destek Programı

Expat Destek, profesyonel yaşamlarını ülkemizde sürdürecek olan yabancı çalışanlar ve ailelerine yeni yaşamlarında destek ve yardımcı olmak üzere hazırlanmış bir programdır. Program kapsamında yer alan sosyal-kültürel oryantasyon programları ve 7/24 destek hizmetleri ile yabancı çalışanların ve ailelerinin ülkemize uyum sürecine destek olunmaktadır. Expat Destek Programımız tüm ailenin yaşam standartlarını eksiksiz devam ettirmesine yardımcı olmaktadır.

 

Yeni bir ülke, farklı bir kültür

Yeni bir ülke, farklı bir kültür gerek yabancı çalışanlar gerek aileleri bakımından diğer çalışanlar ve ailelerine göre aşılması gereken ekstra bir stres yükü getirmektedir.

 

Bilinmeyen şeyler ve öngörülemeyen durumlar insanlar için her zaman stres kaynağı ve kaygı konusu olmuştur. Bu, yeni bir ortamda hem kendi profesyonel kariyerini geliştirmek, hem de ailesinin yaşamını iyi standartlarda devam ettirmek durumunda olan yabancı çalışan için de geçerli bir olgudur.

 

Bu dönemin hemen başında gerçekleşecek doğru bir eğitim, tanıtım ve yönlendirme; devamında sağlanan etkin yardım ve destek hizmetleri yabancı çalışanların ve ailelerinin bir çok zorluğu kolaylıkla aşmalarını sağlamaktadır.


Uyum sürecine destek

Yeni bir ülke ve kültürün içine giren yabancı çalışanların adaptasyon süreçlerini daha rahat bir şekilde geçirmelerine destek oluyoruz.

 

Avita Expat Destek Programı, yabancı çalışan ve ailesine gerekli tüm konularda bilgilendirme sağlayan 2 günlük temel oryantasyon eğitimi ve sonrasında hemen her konuda 7 gün 24 saat destek alabilecekleri danışma ve bilgilendirme hattını içeren tamamlayıcı hizmetlerden oluşmaktadır.

 

Ayrıca yeni yaşamlarına hazırlık sürecinde destek olabilmek adına

·        Çalışma izni

·        Oturma izni

·        Konut araştırma ve kiralama

·        Okul araştırma gibi farklı konularda da hizmet vermekteyiz.

 

 A.Temel Oryantasyon Eğitimi

Eğitim içerikleri ve programları kurumumuz psikologları, hukukçuları, doktorları ve profesyonel turist rehberleri tarafından hazırlanıp güncellenmekte ve İngilizce veya Fransızca dilinde uzman profesyonel rehberlerce verilmektedir. 


B. 7/24 Yardım ve Destek Hizmeti (365 gün)

Yabancı çalışan ve/veya yakınlarına 24 saat arayabilecekleri bir telefon numarası tahsis edilir. Bu numara İngilizce ve Türkçe (minimum standart) bilen çağrı merkezi görevlisi tarafından yanıtlanır. Aşağıda ayrıntıları bildirilen 7/24 Yardım ve Destek Hizmetleri AVİTA uzmanları ve anlaşmalı hizmet sağlayıcıları tarafından yabancı çalışanlara ve yakınlarına sunulur:

 

Ev Yardım ve Destek Hizmetleri

Yabancı çalışan ve ailelerinin gündelik yaşamda ihtiyaç duyabilecekleri ev yardım ve destek hizmetleri (TV, anten, sıhhi tesisat, cam, ısınma, çilingir, beyaz ve kahverengi elektrikli ev eşyaları vb.) için en yakındaki hizmet sağlayıcılar yönlendirilir.


Tıbbi Bilgi ve Yardım Hizmetleri

Telefonda sağlık tavsiyeleri verilir, sağlık sorunu oluştuğunda eve doktor veya ambulans yollanır ya da duruma göre en yakın uygun sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Gereken durumlarda yurtiçi ve yurtdışı hasta nakli organizasyonu yapılır.

 

Hukuki ve Mali Bilgi Hizmetleri

Acil durumlarda (trafik kazası, kapkaç, hırsızlık vb.) atılması gereken adımlarla ilgili bilgi verilir. 

Yerinde Yardım ve Refakat

İhtiyaç ve talep halinde (kaza, hastanede yatış, karakol, mahkeme gibi kurumlardaki işlemler sırasında) yardımcı olmak üzere refakatçi-tercüman yollanır.

Bilgi ve Concierge

Acil servis telefon numara bilgileri ile taksi, uçak, hotel, restorant rezervasyonları ve benzer konularda bilgi verilir.

Künye Hizmetleri

Yabancı çalışanın vereceği bilgiler doğrultusunda saklanan özel bilgiler;  

·        Tıbbi bilgiler (kan grubu, geçirmiş olduğu hastalıklar, ülkesindeki aile hekimi bilgileri gibi)


·        Acil durumda haber verilmesi gereken kişilerin listesi


·        Özel numaralar (pasaport, vergi, kimlik, telefon IMEI numaraları vb.) gereken durumlarda kendisine veya daha önceden belirlenen kişilere verilir.

 

Yorumlar
Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Puanlama ekleyin*
Partagez vos idéesSoyez le premier à rédiger un commentaire.

© 2023 Kim Psikoloji tarafından desteklenir ve korunur.

bottom of page